KOMENDE CONCERTEN

oP NAAR ONS VOLGENDE CONCERT!

Nog nagenietend van ons mooie concert van afgelopen zaterdag bereiden we ons alweer voor op ons volgende concert op zaterdag 1 april (nee, geen grap) 2023 in Den Haag. We zingen dan het motet "Jesu meine Freude" van J.S. Bach. Daarnaast zullen stukken van o.a. Grieg, Pärt en Schütz op het programma staan.
Zin om te luisteren? Noteer dan alvast 1 april in uw agenda.
Zin om mee te zingen? Neem dan contact met ons op via info@kamerkoorquodlibet.nl.

Contrastes Musicaux

Koormuziek in Franse sferen

Werken van o.a. Boulanger, Escher, Milhaud, Poulenc, Ravel

ZATERDAG 1 oktober 2022

20.15 uur

Paleiskerk - Den Haag

Toegang: € 17,50

Na het Engelstalige programma Fancies & Fantasies in het afgelopen voorjaar te hebben uitgevoerd, reist Quod Libet dit keer met u naar Frankrijk voor Contrastes Musicaux, koormuziek in Franse sferen.

Na de emotioneel rijke muziek van de romantiek, ontstonden in Frankrijk in het fin du siècle en het begin van de 20e eeuw twee stromingen die een einde wilden maken aan de weelde van weleer. Impressionistische componisten braken met de invloed van de Wagneriaanse muziek, vaak geïnspireerd door de natuur. Daartegenover ontwikkelde zich het neo-classicisme, te beginnen met een groep componisten, Les Six, die bekend staan om hun progressieve harmonieën.

In dit programma brengt Quod Libet, met pianobegeleiding van Gabrielė Žemaitytė, deze muzikale tegenstelling van de 20e eeuw samen, door de impressionisten Boulanger, Hahn en Ravel tegenover de neoklassieken Poulenc en Milhaud te plaatsen. Nederlandse componisten als Escher, Moolenburgh en Andriessen, die beïnvloed zijn geweest door de Franse muziek, verrijken het programma.

U bent van harte welkom bij dit concert, dat met veel plezier wordt gepresenteerd onder de inspirerende leiding van dirigent Johannes Gierl.