Dirigent - johannes gierl

 Johannes Gierl studeerde Koordirectie in Salzburg, Den Haag, Stockholm en Amsterdam bij onder andere Jos van Veldhoven, Fredrik Malmberg en Daniel Reuss. Hij volgde masterclasses bij onder andere Hans Leenders, Daniel Reuss en Herve Niquet. Tijdens deze masterclasses kreeg Johannes de kans om te werken met professionele ensembles zoals het Vlaams Radio Koor en het Maastrichter ensemble Studium Chorale.

Naast zijn directiewerk is Johannes regelmatig actief als uitvoerend musicus, zowel als organist, pianist en als zanger. Hij werkt als kerkmusicus in Duitsland en in Nederland en volgde lessen bij Pieter van Dijk en Johannes Landgren. Het zingen is voor Johannes meer dan alleen een bijvak. Tijdens zijn studie in Amsterdam studeerde hij zang bij Geert Berghs en hij is sinds 2012 lid van de Audi Jugendchorakademie in Duitsland. In maart 2019 heeft hij als ensemble-zanger deelgenomen aan het Meester & Gezellen project dat samenwerkte met het Helsinki Chamber Choir.

Johannes werkt met diverse kamerkoren en koorgezelschappen in Nederland, zoals het Leids Cantate Consort, de kamerkoren Voix Jolies en Quod Libet, en was enkele jaren assistent-dirigent bij het Toonkunstkoor Amsterdam. Hij werkte als repetitor voor onder andere Jos van Veldhoven bij Peter Dijkstra’s kamerkoor Musa. werkte hij als assistent- dirigent van Béni Csillag bij het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Johannes Gierl